Bonde og traktor

Pensjonssparing- selvstendig næringsdrivende

Som en selvstendig næringsdrivende har man ofte ikke tilgang til tradisjonelle pensjonsordninger som ansatte i en bedrift har. Dette betyr at man selv må ta ansvar for å sikre sin egen økonomiske trygghet i pensjonsalderen. Ved å spare til egen pensjon kan selvstendig næringsdrivende sikre en stabil og forutsigbar økonomi også etter at man har avsluttet sin yrkesaktive karriere.

Bedre pensjon for deg og fradrag for bedriften

En pensjonsordning er et viktig bidrag til økonomien din som pensjonist, samtidig som den gir bedriften gode fradragsmuligheter. Både sparebeløpet og kostnadene kan trekkes ifra næringsinntekten. Dette kan gi en skattebesparelse på inntil halvparten av innbetalingene til pensjonssparingen. Hvor mye du reduserer skatten med, avhenger av marginalskatten din.

Du må ha høy nok inntekt

Vi anbefaler i utgangspunktet innskuddspensjon kun for personer med høy inntekt (over 7,1 G) og generelt god økonomi.

Vi samarbeider med Nordea Liv om salg av innskuddspensjon til våre bedriftskunder. Nordea Liv er en del av Nordeakonsernet, og en stor aktør i markedet. Les mer om vår avtale mer Nordea Liv her

Har du lønn under 7,1 G anbefaler vi sparing i IPS eller annen sparing. Les mer om dette her.


 

Se film med pensjonsekspert Liven Sandell

Slik kan du enkelt sjekke hva du vil få i pensjon

Du kan enkelt sjekke hva du vil få i pensjon den dagen du slutter å jobbe ved å logge deg inn, med BankID, på Norsk Pensjon.

Sjekk din pensjon

Lønn under 7,1 G?

Da anbefaler vi sparing i IPS eller langsiktig fondssparing. Klikk på knappen nedenfor og les mer om hva vi kan tilby deg. Vi hører også gjerne fra deg dersom du ønsker hjelp til å finne de beste løsningene for deg og din situasjon.

Barneforsikring

Dersom noe skulle skje...

I tillegg til pensjonssparing, er det svært viktig å sørge for at dere har de riktige personforsikringene dersom noe uforutsett skulle skje. Har du da forsikringer som sikrer deg og dine nærmeste? Ønsker du hjelp av en rådgiver til å få bedre oversikt over hva du har og evt. trenger?

Bankansatt i telefonen

Vil du vite mer?

Vi hjelper deg med pensjon og finner de riktige løsningene for deg og din bedrift.