Askim & Spydeberg Sparebank utnevner ny administrerende banksjef

Emil Inversini ansettes som administrerende banksjef i Askim & Spydeberg Sparebank. Inversini har omfattende ledererfaring fra bank og finans, og kommer fra stillingen som salgsdirektør i Landkreditt Bank, der han er en del av konsernledelsen. 

Emil Inversini (53) vil tiltre rollen som administrerende banksjef i Askim og Spydeberg Sparebank den 15. september. Styreleder Øyvind Hurlen er svært fornøyd med nyansettelsen. 

– Det ble en god rekrutteringsprosess der vi til slutt sto igjen med flere svært dyktige kandidater. Når valget falt på Emil Inversini var det basert på hans gode forståelse, energi og entusiasme for lederoppgaven, i kombinasjon med en betydelig faglig ballast innen viktige områder for banken. I tillegg var det viktig at bankens leder har god kjennskap i vårt definerte markedsområde, sier Hurlen. 

Emil Inversini er bosatt på Nesodden i Follo, og har over 30 år med erfaring fra bank- og finansbransjen. Han kommer fra stillingen som salgsdirektør i Landkreditt Bank der han har hovedansvar for blant annet bedriftsmarkedet/landbruk, privatkunder, spareteam, kreditt/mislighold og låneadministrasjon. I finanskonsernet Landkreditt sitter han også i konsernledelsen, med styreverv i tre av datterselskapene.  Inversini har også ledererfaring fra Nordea, der han var assisterende regionsjef i Oslo og omegn med ansvar for tolv kontor, i tillegg til å være kundeansvarlig og senere leder for en storkundeavdeling innenfor eiendom, byggevare og handel. Inversini er utdannet innen økonomi fra Handelshøyskolen BI.

– Med Emil får vi en banksjef med rik erfaring fra tre av bankens viktigste kundeområder; privatkunder, næringslivskunder og landbruk – satsningsområder banken ønsker å ta større markedsandeler. Styret har også vektlagt hans sterke kompetanse med endringsprosesser, strategiarbeid og ledelse, samt kreditt, internkontroll og anti-hvitvask, sier Hurlen.

– Dette er en utrolig spennende jobb og jeg ser frem til å komme i gang med arbeidet. Askim og Spydeberg Sparebank har en historie som strekker seg langt tilbake i tid, og en solid posisjon i en del av landet som er i stadig vekst og utvikling. Det viktigste for banken fremover er fortsette å være en god og solid samarbeidspartner for nåværende og fremtidige kunder. Vi skal bygge videre på det gode arbeidet med å ta kontroll på tap og mislighold, og skape en sterk kultur som gir gode kundeopplevelser. På denne måten lykkes vi med lønnsom vekst, sier Inversini.

 

For mer informasjon:

Marius Parmann, pressekontakt i Askim og Spydeberg Sparebank: 92 06 23 42