Bankdame med kunde

BSU - Boligsparing for ungdom

Her har vi 5 gode grunner til å opprette BSU - konto.

For å kunne opprette en BSU konto, kreves det at du er en totalkunde hos oss fra før, og under 34 år. Som totalkunde må du ha bostedsadresse i våre markedsområder som er hele Indre Østfold, Skiptvet-regionen og Follo-regionen. 

1. BSU er den enkleste veien til din første bolig

Ved å spare i BSU, får du en stor fordel når du skal inn på boligmarkedet. Når du skal kjøpe din første bolig må du ha 15 prosent egenkapital. Det tilsvarer 300.000 kroner for en bolig på to millioner kroner. De aller fleste må spare for å klare det, og BSU er laget for å gjøre det enklere. 

2. Du kan få inntil 5.500 kroner i skattefradrag

Du får 20 % skattefradrag for beløpet du sparer i BSU. Klarer du å spare hele maksbeløpet på 27 500 kroner i løpet av et kalenderår, får du full uttelling her. Vi anbefaler alltid å starte sparing i BSU når du begynner å betale skatt, ellers kan du risikere å "fylle" opp BSU-kontoen før du i det hele tatt begynner å betale skatt - og mister da skattefordelen. 

3.Du får den beste innskuddsrenten banken kan tilby

Du får bankens beste rente med BSU. 

4. BSU hjelper deg å spare disiplinert

Pengene du sparer i BSU er låst til boligformål. Det hjelper deg til å planlegge bedre, både når det kommer til sparing og forbruk.

5.Sparing over tid gir deg troverdighet

Når du skal søke boliglån, slår det positivt ut at du har vist god spareevne over tid. Med en full BSU-konto har du ikke bare ordnet deg med egenkapital, men også en god porsjon troverdighet. 

Kontakt vårt kundesenter så hjelper de deg i gang. 

#Lokalbanken siden 1859