Langrennsgutter

Askim & Spydeberg Sparebank tar stavtak med Spydeberg IL Langrenn

I samfunnet vårt står frivilligheten sterkt, og vi mener at det er denne innsatsen som virkelig gir farge og liv til lokalsamfunnet vårt. Som lokalbank setter vi stor pris på alt det frivillige arbeidet som utføres rundt omkring. Derfor forplikter vi oss årlig til å løfte frem dem som beriker nærmiljøet vårt, og vi satser stort på å støtte ulike prosjekter og aktiviteter i vårt markedsområde som bidrar til vekst og utvikling. 

I Askim & Spydeberg Sparebank mener vi det er svært viktig å kunne gi tilbake til samfunnet vi er en del av, og det er en glede å kunne vise frem noen av de som mottar spons og gaver fra banken og våre to sparebankstiftelser - Sparebankstiftelsen Askim og Sparebankstiftelsen Spydeberg.

Spydeberg IL Langrenn har lenge vært en gallionsfigur i det å kunne tilby barn og voksne et svært godt tilbud innenfor skisporten.


Digital Markedsansvarlig, Line Hagen, sier at det er en glede for banken å støtte Spydeberg IL Langrenn, når de søker støtte til sine prosjekter.


– Spydeberg IL Langrenn er en svært viktig instans i det lokale idrettsmiljøet. De arrangerer en rekke forskjellige renn som tiltrekker seg hundrevis av både lokale og langveisreisende deltakere. Vi ønsker å støtte engasjementet og bidra økonomisk, slik at disse initiativene kan fortsette i mange år fremover. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Digital Markedsansvarlig
BILDE: Digital Markedsansvarlig, Line Hagen.

Støtte til videreutvikling av anlegget på Spydeberg Skiarena


Cato Solberg er leder i Spydeberg IL Langrenn, sier at banken har bidratt over lengre tid og er en essensiell bidragsyter i prosessen med å videreutvikle og vedlikeholde skianlegget. 


Midlene fra Askim & Spydeberg  Sparebank og Sparebankstiftelsen Spydeberg har utelukkende gått til videreutvikling av anlegget på Spydeberg Skiarena. Langrennsgruppen har i de siste  årene gjennomført flere store prosjekter som har mottatt økonomisk støtte fra banken og Sparebankstiftelsen Spydeberg, forteller Solberg. 

 

– Nylig gjennomførte vi en omfattende renovering og utbygging av den gamle skihytta. Nå inneholder den en maskinhall/garasje for løypemaskin. I tillegg lagde vi et moderne treningsrom, garderober, toaletter, oppholdsrom og kjøkken. Vi gjorde også om den gamle garasjen til nytt rennkontor og tidtagerbu, sier han.

 

I fjor høst ble det byttet ut over 100 gamle PCB-lamper i lysløypa med nye miljøvennlige LED-lamper. Langrennsgruppa er nå godt i gang med prosjektet som skal etablere nytt rulleskianlegg i eksisterende løyper på Spydeberg Skiarena

 

 –Vi har mottatt midler fra ASbank og Sparebankstiftelsen Spydeberg til alle disse aktivitetene og prosjektene. I tillegg til spillemidler og dugnadsinnsats, så har de største økonomiske bidragene kommet fra lokalbanken vår, fortsetter Solberg.

 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Cato Spydeberg ILBILDE: Cato Solberg, leder i Spydeberg IL Langrenn.

Stor dugnadsinnsats - som koster


Hver sesong legger langrennsgruppa ned nærmere 2000 timer med frivillig dugnadsinnsats for å produsere snø i anlegget, drifte skigruppa, vedlikeholde løypetraseer og produksjonsanlegget, samt å planlegge og gjennomføre kretsrenn og karusellrenn for utøvere i alle aldre i nærmiljøet.  Det er store utgifter som følger med dette. Kunstsnøproduksjonen alene koster Spydeberg Langrenn ca. 180 000 kr. i året. I tillegg prepper/kjører Spydeberg Løypelag daglig løyper i skiløypene.


All form for trening, administrasjon, arrangementer, dugnader og snøproduksjon i Spydeberg Langrenn er basert på frivillig innsats fra lokale skientusiaster og foreldre. Kjernegruppen av ildsjeler består av 6-8 personer, men i den årlige snøproduksjonen er det flere personer som hjelper til for å få produsert nok snø for hele sesongen. Da produseres det kunstsnø 24 timer i døgnet i ca 7 dager, og med 3-4 personer per vakt utgjør dette alene over 600 timer med dugnad. 


– Dette er rett og slett en enorm dugnadsinnsats og ikke minst dugnadsvilje fra et knippe mennesker som er med i langrennsgruppa, forteller Solberg 


Kortere vintre - kortere sesong

Dagens klimaprognose viser en tydelig nedgang i antall snø- og kuldedager i lavtliggende områder i Norge. Korte vintre vil for mange redusere mulighetene til å drive med nasjonalsporten, og anlegg med rulleskiløyper blir derfor mer og mer viktige for å opprettholde interessen for ski og langrenn. Ved å tilby rulleskianlegg og helårsanlegg til både langrennsutøvere, kombinertutøvere og skiskyttere i Indre Østfold og omegn,  vil Spydeberg IL også bidra til at flere yngre og studenter kan bli boende i regionen og ikke søke seg bort for å kunne satse på sin idrett.

 

Indre Østfold er én av veldig få områder på Østlandet som ikke har rulleskianlegg i nærheten å tilby sine utøvere og innbyggere. Spydeberg IL Langrenn er en av de største og mestvinnende skiklubbene i skikretsen, men er den eneste av de store skiklubbene som ikke har tilgang til rulleskiløype. 


– Dette er noe vi sterkt trenger å etablere for å henge med i utviklingen fremover, og for å kunne sikre et godt sportslig helårstilbud for barn og unge aktive skiløpere, under mottoet «Flest mulig – lengst mulig», sier Solberg. 


Støtten fra banken er avgjørende 


– I tillegg til en enorm dugnadsinnsats og vilje fra flere sentrale ildsjeler, så er den økonomiske støtten og midlene vi har mottatt fra Askim & Spydeberg Sparebank og fra Sparebankstiftelsen Spydeberg helt avgjørende for at det i det hele tatt er noe aktivitet på Spydeberg Skiarena, avslutter Solberg.  


Mottakere av spons og støtte fra bankens gavefond og stiftelser i 2023

Disse har mottatt gavestøtte fra ASbank

Mottakere:

Løvestad Aktivitetssenter
Yrkesmesse I.Ø. Næringsutvikling
Lions Matkasser Jul
Spydeberg Ungdomssenter
Konsert Runi Wold
Konsert Askim Misjonshus
Aas Skytterlag - skytesimulator
Askim IF 150 år
Gave FAU (Spydeberg Skole 100 år)
Askim Storband 40 år
Askimbyen AS 25 år
Skiptvet Røde Kors (psykisk helse)
Askim frivillighetssentral ("Jul med mening")
Spydeberg Frivillighetssentral - ungdom
Hørselforeningen Askim og omegn 70 år!
Bjerke Skole AS, Kråkstad
Spydeberg Frivillighetssentral, 25 år jubileum

Julegave: Frelsesarmeen Askim, Indre Østfold

 

Våre største sponsoravtaler
Disse har mottatt gave fra Sparebankstiftelsen Askim og Sparebankstiftelsen Spydeberg